EMOTIVA FESTA D’ENCÉN EL LLUM

17/04/2019 joan Notícies

EMOTIVA FESTA D’ENCÉN EL LLUM
La col•locació d’unes plaques solars a la teulada del futur refugi han permès l’arribada de la llum elèctrica a Sant Aniol. Una llum capaç de fer funcionar l’equipament amb les comoditats de l’actualitat.
Aquesta llum ha estat rebuda amb molta alegria, il•lusió i goig, motiu pel qual els Amics de Sant Aniol ho varen voler celebrar amb una festa inaugural. La celebració, prevista en uns inicis per a la tardor, fou aplaçada degut a les fortes pluges del moment. La nova data proposada fou el diumenge 7 d’abril i, malgrat l’amenaça meteorològica de tota la setmana, en la qual preveien intenses pluges, finalment es va poder celebrar amb un sol radiant que fou un bon i imprescindible acompanyant perquè esdevingués una emotiva i exitosa diada festiva que els Amics de Sant Aniol, col•laboradors i demés presents difícilment oblidaran.
Tal i com estava previst, a partir de mig matí començaren arribar grups de persones a l’entorn del refugi i a les 12, s’inicià l’acta inaugural on més d’un centenar d’assistents hi varen participar. De mica en mica tothom entrava a la sala principal amb una espelma o candela encesa.AMB LES ESPELMES ENCESES A L'INTERIOR DEL REFUGI

L’única claror de la atapeïda sala era la il•luminació d’aquest antic sistema . Unes emotives paraules d’en Xari, president de l’associació, començaven l’acte. Fou acompanyat per l’acordió d’en Joan de Mata que, a tall de solista, també va cantar Rosó, que ca ressonar fort com a cançó de llum. La Lolins, la Maria Àngels i la Sibi llegiren diferents poemes escollits que parlen de la llum, tot plegat va desencadenar cap l’apagada general de candeles i l’encesa d’un llum alimentat per les noves i recents col•locades plaques solars. EL LLUM JA ESTÀ ENCÈS I LA SIBI HO ENS HO FA CELEBRAR AMB POEMES

Hi va haver un esclat d’aplaudiments i crits de visca sant Aniol i visca la Garrotxa. Una bonica actuació per part d’un grup de grallers que van tocar “Els Segadors” donava per inaugurada aquesta font d’energia. Tot seguit, visita d’obres mentre les habituals cuineres dels Amics, l’Antònia i la Conxita amb un suport d’ajudants, preparaven l’arrossada que minuts més tard es gaudí en el dinar de germanor que finalitzà amb més cants i agraïments…molta alegria, il•lusió, ànims i força que serviran per fer efectiva l’embranzida final que ens ha de portar a la inauguració definitiva del refugi i la seva posada en funcionament.ENTAULADA DE DINAR AMB EL LLUM ENCÈS
Es va comptar amb la senyora Núria Domingo com a representant del voluntariat de “ La Caixa”, entitat col•laboradora del projecte, que va dirigir unes paraules als assistents tot agraint la feina i desitjant que no es perdi aquesta il•lusió.
En l’acta festiu d’Encén el Llum es recordà que la claror que sempre ens ha il•luminat el projecte ara més que mai ha d’esdevenir la claror de l’esperança i la força. La claror que ens ha de fer ben visible el camí de la seva fi. Un final que voldrà dir l’inici real de tot el que el projecte del refugi haurà de ser.
Esperem doncs, que aquesta diada festiva i tant emotiva la qual ens ha fet augmentar els ànims, sigui l’empenta definitiva perquè ningú (voluntaris, col•laboradors, mecenes, administracions…) abaixi la guàrdia i puguem aconseguir ben aviat aquesta gran fita.
Gràcies a tots els que hi vàreu assistir i a tots els que d’una o altra manera ho heu fet possible i que ho continuareu fent.
Amics de Sant Aniol d’Aguja

LES PLAQUES SOLARS I LA LLUM A DINS

Comments are currently closed.