La Diputació de Girona col·labora amb les obres del futur refugi

22/12/2020 joan Notícies

La Diputació de Girona col·labora amb les obres del futur refugi per a excursionistes de Sant Aniol d’Aguja

Des de l’any 2013 que la Diputació de Girona col·labora en la rehabilitació de l’antiga rectoria de Sant Aniol d’Aguja per transformar-la en refugi per a excursionistes, en futur centre d’interpretació de l’entorn i en un autèntic punt de trobada interfronterera. Un equipament que dignificarà l’entorn natural de la vall d’Aguja, situada al cor de l’Alta Garrotxa.

I un any més, i en aquest cas des dels Serveis de Monuments, la Diputació, i mitjançant el Consorci de l’Alta Garrotxa, fa costat a l’Associació d’Amics de Sant Aniol d’Aguja a través d’un ajut de 25.000 € per tal d’avançar amb l’ambiciós projecte de recuperació del Refugi. L’edifici en qüestió és una de les joies històriques i socials de l’espai. També té el seu valor arquitectònic, com a patrimoni modest, però sobretot pel conjunt que conforma amb l’església de Sant Aniol. I així, complementa les desenes d’ermites romàniques, ponts, camins i altres elements de gran valor d’aquesta comarcada muntanyenca.

REFUGI DE SANT ANIOL EN L'ACTUALITATDes de l’Associació volem agrair enormement la confiança i l’esforç de la Diputació de Girona per tot el suport i la col·laboració a l’entorn d’aquest projecte: UN REFUGI AMB COS I ÀNIMA

Aprofitem l’avinentesa per dir, que a més de la Diputació, també comptem amb les ajudes de la Fundació “La Caixa”, la Casa de la Generalitat a Perpinyà, l’Ajuntament de Banyoles, l’Ajuntament de St. Llorenç de Cerdans, l’Ajuntament de Montagut i Oix, el Consell Comarcal de la Garrotxa, el Consorci de l’Alta Garrotxa, Aniol S.L., Activa Food-Tech.S.A i altres empreses i particulars que se sumen any rere any a la força del voluntariat per anar avançant en aquest projecte. Ho agraïm de debò. Aquesta unió de forces és imprescindible per aconseguir l’objectiu final de posada en funcionament del Refugi.

ESGLÉSIA DE SANT ANIOLAmb aquestes ajudes, les obres a Sant Aniol han pogut tirar endavant. I així també podem dir que, gràcies a això, s’ha donat feina a empreses diverses que treballen en aquesta obra. Fet que considerem un valor afegit en aquest any en què la pandèmia ha malmès salut i economia.

AMICS DE SANT ANIOL D’AGUJA

11

Comments are currently closed.