SANT ANIOL D’AGUJA – Resum d’activitats d’hivern

23/04/2017 joan Articles

Estassada al Camí de les Canals

 

Mentrestant es van preparant les obres per aquest 2017, l’associació no para d’organitzar jornades de treball per mantenir i millorar els camins de la vall. Amb aquestes, el passat 19 de febrer tingué lloc una jornada al Camí de les Canals amb bona participació i bona feina realitzada.1-Camí de les Canals Els companys de sant Llorenç vingueren des de Vilarroja fins a Pla Ballador, mentre que els del Principat enfilàrem Clarioles amunt. No es va poder acabar la feina emplaçant-la a una nova jornada però vàrem quedar molt satisfets del gran tram condicionat. La jornada acabà amb un dinar de camp al bell cim del Pla Ballador.

 

A Sant Aniol amb en Jordi Sargatal

 

La setmana següent, dia 26 de febrer, tingué lloc una altra activitat, aquesta vegada més cultural. Es tractava d’una sortida amb el naturalista Jordi Sargatal. De la seva mà i ben compartida amb el nombrós grup assistent, entre ells botànics, naturalistes, geòlegs…en definitiva una caminada entre Castell S’ Espasa i Sant Aniol ben enriquidora. 2-Escoltant Jordi SargatalL’anècdota del dia fou que el trajecte esdevingué etern. Més de quatre hores i mitja. És clar, feies quatre passes i algú ja veia no sé què o preguntava o explicava…total que s’arribà a sant Aniol a l’hora de dinar. Visita obligada de l’estat de les obres i cap a taula. Gràcies els excel•lents cuiners de la colla tothom va gaudir i d’un fantàstic plat d’arròs. Una tasca que a cada jornada de treball podem comptar.

 

Festa dels Tastets a Montagut i presentació fotogràfica

 

El dia 29 de gener Terra Aspra, com a entitat membre d’amics de Sant Aniol d’Aguja, va organitzar una activitat per a recaptar fons per a les obres de rehabilitació del refugi.
Es va començar el matí amb la presentació fotogràfica “Per un refugi amb cos i ànima”. La finalitat era poder ensenyar a tothom l’evolució de les obres des del 2012 fins a l’actualitat per tal que tothom pugui conèixer què s’ha fet, què s’està fent i el que falta per fer abans no es pugui tornar a obrir al públic. La xerrada va anar a càrrec de Sònia Tubert (periodista), Marta Nonell (arquitecta) i Quim Oliver (President de l’associació). A principis de març, en concret el dia 10, aquesta mateixa presentació es va portar a terme al local de can Trona a la vall d’en Bas gràcies a la col•laboració del GECA. I encara no s’acaba aquí, el 25 de març es va passar a Sant Llorenç de Cerdans sota la direcció dels companys d’aquesta població de l’altra banda de la ratlla fronterera que van organitzar una diada festiva en benefici del Refugi. Va ser molt emotiu veure veïns i veïnes del poble que evocaven els records ben antics ensenyant àlbums de fotografies. També es van fer balls tradicionals i un dinar comunitari amb fideuada i pastissos de postres.3-xerrada a Montagut durant la Festa dels Tastets

Tornem a la festa dels tastets per dir que vam poder gaudir d’un esplèndid espectacle de màgia protagonitzat pel Mag Sanyes, on el públic va poder participar i amb el qual ens va arrencar a tots uns quants somriures. Des d’aquí li donem les gràcies per la seva participació, el seu interès i la donació dels 65,70€ que va recaptar amb el seu barret!

Finalment, tothom va poder passar per les taules on hi havia els tastets que havien preparat prèviament alguns veïns i restaurants del poble de manera voluntària.

Tothom que prèviament ho hagués encarregat, va poder canviar un tiquet per un plat de menjar.

Per tant, només ens queda donar les gràcies a tots els que ho van fer possible i us animem a continuar participant en el projecte

 

S’acosta un aplec ben especial:

 

Aquest proper mes de maig cal treballar de valent perquè la gran fita anual: l’històric i tradicional Aplec ja s’apropa. Una tradició que es repeteix cada segona Pasqua (Pentacosta) i que enguany recau al 4 de juny. Una data que ja us podeu anotar a la vostra agenda. A més, no serà un aplec qualsevol. Aquest any celebrarem el 60è aniversari de la represa del tradicional pelegrinatge de la gent de sant Llorenç i el 60è aniversari de la posada en funcionament del refugi de sant Aniol. Un refugi que durant trenta anys va funcionar i hostatjar a molts visitants i que ben aviat, si Déu vol, tornarà a funcionar. Per tant, un aplec molt especial i entranyable el qual podrem contemplar el bon ritme de les obres. La programació de l’aplec serà molt semblant a els altres anys: concentració a Clarioles i rebuda dels companys de la Catalunya Nord, pelegrinatge encapçalat per la imatge del Sant, missa, cercavila, encantaments, ballada de sardanes, elecció de l’hereu i la pubilla, dinar de germanor, balls i tonades, cant dels Adéus…i enguany en commemoració de tal efemèride, hi participarà lluïment i ballada de faràndula i bestiari provinents de Banyoles, Montagut i st. Llorenç.

4

Pròximament tindreu a l’abast els programes on detallarem aquesta i altra informació.

 

Col•laboreu!

Esperem que una vegada més, us pugueu fer una idea del projecte, de l’estat actual i el seu desenvolupament. Recordar-vos que podeu col•laborar de moltes maneres: des de fer-vos amics-col•laboradors per un mínim de 10€ anuals, facilitar-nos materials, fer-nos donatius de l’import que pugueu…participant de les moltes activitats que portem a terme durant l’any, o bé de les moltes jornades de treball…
Moltes gràcies per la vostra col•laboració. Es molt necessària!
Visca Sant Aniol!

 

Amics de sant Aniol d’Aguja

Comments are currently closed.