Unes LITOGRAFIES de GRANADOS-LLIMONA pel refugi de sant Aniol

31/05/2021 joan Notícies

Donació de l’Osonenc Josep Verdaguer i Farrés

Un activista cultural i patrimonial d’Osona, Josep Verdaguer i Farrés “Xopi”, fa donació d’unes litografies del pintor garrotxí Joan Granados Llimona a l’Associació d’Amics de Sant Aniol d’Aguja.
L’entrega tingué lloc davant l’església parroquial de Montagut al dia 29 d’abril de 2021, aprofitant que el govern de la Generalitat havia aixecat el confinament comarcal donades les millores sanitàries del moment.
Verdaguer, que entre altres havia estat president de la Unió Excursionista de Vic, és una d’aquelles persones que ha estimat, defensat i treballat en bé de la cultura, el patrimoni, la muntanya i l’excursionisme en general. Per aquest motiu, no és d’estranyar que durant les primeres dècades de la celebració de l’Aplec de sant Aniol de la post-guerra, Verdaguer no es perdés cap aplec i allà entre altres feu bona amistat amb el ja desaparegut pintor de sant Joan les Fonts, Joan Granados i Llimona el qual també, essent amant de la muntanya, participava de dit aplec i al mateix temps, fins a la seva mort, feia donació d’una obra seva per tal de sortejar-la durant l’Aplec.
L’amistat de Verdaguer i Granados va propiciar que el pintor dediqués les litografies que avui estem parlant al seu amic osonenc de les quals, precisament una d’elles, és la façana del propi refugi de sant Aniol el qual ambdós tant bones tertúlies hi havien passat.
Aquest entranyable record de temps passats i de bons moments viscuts a sant Aniol juntament al ser coneixedor de la també entranyable recuperació del refugi, Verdaguer ha volgut fer aquesta donació a l’associació perquè d’aquesta manera quedarà testimoni d’aquella època i de la seva gent, i entre altres, l’obra de Granados-Llimona que tanta vinculació havia tingut en aquest aplec històric de l’Alta Garrotxa.
Aprofitant aquesta entrega, Verdaguer també ha donat una antiga làmpada per l’ermita i així aportar el seu gra de sorra a la recuperació i embelliment d’aquest patrimoni alt-garrotxí on tan havia gaudit fins fa ben pocs anys enrere.
Des de l’associació agraïm l’aportació del Sr. Verdaguer ja que considerem que és una bona manera de deixar palesa la importància d’aquells temps, d’aquells moments, d’aquella gent i com no, un gran record per qui en tantes ocasions va col·laborar en l’Aplec fent obsequi d’una de les seves obres pel sorteig i poder així obtenir algun ingrés per la seva organització.
Gràcies Josep per la teva estima i dedicació al territori. Gràcies per aquesta entrega.

Amics de Sant Aniol d’Aguja
Maig de 2021

Comments are currently closed.