EL LLIBRE DE SANT ANIOL D’AGUJA OBTÉ UN PREMI

16/11/2023 joan Notícies

El llibre “ SANT ANIOL D’AGUJA, Valls, cims i gent del Pirineu d’entre el Vallespir i la Garrotxa”, d’Ernest Costa i Savoia, ha obtingut el premi Cèsar August Torras en la IX edició del Premi Editorial del Llibre de Muntanya 2023 que es convoca en el marc de la Fira del Llibre de Muntanya de Vic. Els premis es van lliurar el passat 11 de novembre al Recinte Firal del Sucre de Vic i dins de la programació de la Fira de la Muntanya. En total es lliuren cinc guardons i el Cèsar August Torras s’atorga “ Al millor llibre publicat que versi sobre cultura, patrimoni, tradicions, etnografia, botànica, fauna, geografia, geologia, paisatge ecologista…en llengua catalana d’interès excursionista”. Es tracta d’un reconeixement honorífic. El mateix autor, Ernest Costa, va recollir el trofeu i va tenir unes paraules de reconeixement i agraïment per a l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya, que és l’entitat que organitza aquesta convocatòria. Així mateix, l’autor també va donar les gràcies a l’associació d’Amics de Sant Aniol d’Aguja per haver editat aquest llibre i per haver-li fet confiança.

Parlament d’Ernest Costa que va llegir en el moment de rebre el premi.

LLIURAMENT DEL PREMI CÈSAR AUGUST TORRAS
Vic, 11 de novembre de 2023

Bon dia a tothom.

Rebre un premi, sempre fa goig. Més encara quan porta el nom de Cèsar August Torres, l’excursionista que en forma d’articles i, sobretot, guies pirinenques continua essent de consulta obligada. I això que els seus treballs van publicar-se fa més de cent anys. En un món on les coses van diabòlicament de pressa, és un mèrit fenomenal. Aprofito l’ocasió, doncs, per retre-li homenatge i dir-li moltes gràcies!

També, gràcies amb majúscules als Amics de Sant Aniol, per haver-me demanat que fes el llibre. Haver-me fet confiança, vet-ho-aquí. Gràcies per la feina que duen a terme i que convé esbombar als quatre vents: la feina de construir, des de la voluntarietat, amb un delit incansable i amb les pròpies mans, un refugi amb tots els ets i uts.

Continuo donant gràcies, ara adreçades a l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya per haver creat el Premi que en aquests moments lliureu, a part de quatre més. A l’ensems, és un plaer felicitar a tots els companys excursionistes que també guardoneu.

I vaig acabant, amb més gràcies per l’Associació, ara per haver organitzat una Fira del Llibre de Muntanya tan esplèndida com la que estem vivint. Quan vaig començar a moure’m pels Països Catalans, fa una setantena d’anys, el panorama era desolador. Les lleixes amb llibres que els expliquessin eren buides. Amb una lentitud exasperant van anar-se publicant coses. Tan poques, però, que les tenia totes controlades. Avui se’m fa molt difícil fer-ho. M’és impossible. D’aquí que m’emocioni trobar-me en una Fira com aquesta. És un aparador del tot imprescindible. L’enhorabona, per molts anys, i endavant les atxes!

Comments are currently closed.