LES MARÍN i MORGAT-MORGAT

17/04/2019 joan Notícies

LES MARÍN i MORGAT-MORGAT
Concert en benefici del Refugi de Sant Aniol a l’Auditori de Banyoles.
Va tenir lloc el passat 17 de febrer. L’Auditori estava pràcticament ple, 225 localitats ocupades de les 250 possibles. Es van aconseguir tots els objectius: una bona recaptació pel Refugi de Sant Aniol, divulgació del projecte “PER UN REFUGI AMB COS I ÀNIMA” i, sobretot, fer gaudir als assistents d’una magnífica actuació per part dels dos grups, que ens van oferir dos tipus de música ben diferents. I és que Sant Aniol també és això, que des de molts punts diversos es va cap un objectiu comú. Gràcies a tothom!
Tot seguit publiquem la presentació del concert.
Bona tarda!
En nom dels Amics de Sant Aniol d’Aguja us dono la benvinguda en aquest concert. Moltes gràcies per ser aquí.
Un agraïment també a l’Ajuntament de Banyoles per deixar-nos l’auditori i ajudar-nos en l’organització.
I sobretot, agrair a LES MARÍN i als MORGAT-MORGAT, per acceptar aquest concert benèfic.

Els Amics de Sant Aniol treballen PER UN REFUGI AMB COS I ÀNIMA.
El Centre Excursionista de Banyoles, l’Associació Terra Aspra de Montagut i el Grup Peu Alegre de Sant Llorenç de Cerdans van conjuntar forces a primers d’aquest segle per tal conservar , recuperar i donar a conèixer el Patrimoni , en el seu sentit més ampli, de la Vall d’Aguja.
Aquestes són les seves finalitats. I per ser-hi fidels s’han concentrat en la principal mancança: rehabilitar el cos de la vella rectoria de Sant Aniol i transformar-la en refugi per a excursionistes.
Al costat de l’església romànica amb mil anys d’història s’hi troba un edifici gros construït al segle XVIII que va néixer com a casa de l’Obra (Casa d’acollida, per entendre’ns) i que en el pas dels anys fou, escoles, rectoria, habitatge i també refugi de muntanya. El 1957 els excursionistes banyolins el convertiren en refugi i durant 25 anys, milers de persones de les comarques gironines, en especial del Pla de l’Estany, hi van tenir magnífiques vivències. Però a partir dels 1980 vingueren 30 anys d’abandó. I el 2012 l’edifici es trobava en plena ruïna que l’amenaçava de mort. És quan es va emprendre la recuperació que encara dura. Es va començar amb molta més il•lusió que seny. Tanmateix, calia fer alguna cosa i sembla que aquesta cosa va funcionant. A partir de llavors a la força del voluntariat s’hi ha afegit el suport de les administracions, d’empreses, establiments, particulars…Una conjunció de forces imprescindible per arribar al final. Que serà un refugi guardat i d’ús públic on hi haurà uns bons serveis d’atenció: informació, menjar, dormir, dutxa…En definitiva, un lloc per reposar però amb la finalitat que a peu i amb la motxilla l’esquena es pugui conèixer tot l’entorn. Ple de muntanyes, d’històries humanes, d’arquitectures rurals i d’una impressionant natura.
Hem aconseguit recuperar l’estructura que l’edifici tenia fa 100 anys enrere en la seva època de màxima esplendor però no s’ha acabat i ara ens cal completar els serveis i acabar els interiors. Per això demanem que aquesta conjunció de col•laboracions tant diverses continuï amb constància perquè serà la manera com s’aconseguirà l’objectiu.
S’ha de dir que el miracle de recuperar el cos del vell refugi és possible perquè l’ànima és viva. L’ànima de tanta gent que ha viscut i ha estimat aquell indret mou el cor i el cos de les persones que se senten atretes per aquell indret tan recòndit.
El concert d’avui és una altra mostra de bona col•laboració entre els grups que actuen, l’ajuntament, els qui hi assistiu i els amics de sant Aniol que l’organitzen.
L’actuació la començaran les Marín i cantaran entre mitja hora i tres quarts. Llavors necessitarem 10 minuts per adequar l’escenari als Morgat Morgat. Durant aquest temps tindreu la possibilitat de veure en pantalla un petit audiovisual sobre la reconstrucció del Refugi.IMG-20190217-WA0003

Les Marín va néixer com una petita formació coral de veus femenines, ja fa una colla d’anys, amb la finalitat de tenir cura de la veu i passar bones estones cantant.
Actualment son 28 cantaires i tenen un repertori basat en músiques de cultures diferents incorporant el moviment com a via d’expressió. Treballen des de 2015 amb la seva directora actual, Glòria Garcés.IMG-20190217-WA0006

Els Morgat Morgat ens oferiran una música ben diferent. Ells estan en el Pop-Rock. També es troben cada setmana per gaudir assajant. Amb el mèrit afegit d’escriure la lletra i la música de les cançons. Fou l’any 2013 que van quedar finalistes del concurs Sona 9 i van obtenir el premi Joventut. Això els portà a editar el seu primer disc uns mesos més tard, el 2014, que porta per títol Salvatge Manifest.
El passat novembre de 2018 presenten en aquest Auditori el seu segon disc; Orgull Adolescent, que si encara no el teniu, el podreu comprar a la sortida. Van quedar en sisè lloc de la llista dels millors discos gironins del 2018.IMG-20190217-WA0005
Una de les cançons de l’últim disc es diu Camins i una part de la seva lletra m’ha fet pensar en els primers dies que els Amics de Sant Aniol emprenien el camí, sense estar-ne gens segurs, de convertir la utopia en realitat. Que encara no han aconseguit però que hi estan a prop.
Aquesta part de la lletra diu així:
Camins que no sé on ens duran, camins que no sé si es perdran. I jo el que faig és cridar ben fort, que cada pas ens porti a un lloc nou. Demostrar que el meu somriure és or perquè el camí és el que escriurem tots.
Gràcies , doncs, per això: per escriure el camí plegats. Que comenci el concert.!
Quim Oliver Tarradas “xari”
AMICS DE SANT ANIOL D’AGUJA
Diumenge, 17 de febrer de 2019.

Comments are currently closed.